Obec ZÁVIŠICE | Moravskoslezský kraj | Dnes je sobota 27. dubna 2024, svátek slaví Jaroslav

Obec Závišice  Obec  Závišice

    Aktuality ObÚ Závišice    
Aktuality ObÚ:
  • Hlášení místního rozhlasu z 21.03.2024                        
  • Odstávka vody 2.5. - Paseky
  • Honba za čarodějovým pokladem 28.4.
  • Loutkové divadlo 13.4.
  • Ukliďme Závišice 13.4.
  • Divadelní představení - Lakomec 7.4.
  • 14. Zasedání zastupitelstva obce Závišice 25.3.
  • Velikonoční tvoření s minijarmarkem
  • Zobrazit starší aktuality


  • Informace o ukončení smlouvy - Pohostinství U Kremlů

    (zpráva ze dne 13.02.2024)

    Zastupitelstvo obce schválilo na svém 12. zasedání Dohodu o ukončení Pachtovní smlouvy se společností Bunny Transport s.r.o. (provozovatel Pohostinství U Kremlů) ke dni 29. února 2024.


    Aby se předešlo spekulacím, uvádíme stručně v bodech hlavní a závažné důvody, které nás k tomuto rozhodnutí vedly. Níže také odpovídáme na některé otázky, např. pokud jste měli nasmlouvaný termín soukromé akce.

    Dle pachtovní smlouvy:

    1)
    povinnost: pachtýř se zavázal platit pachtovné, a to vždy do 15. dne příslušného měsíce.
    skutečnost: za měsíc červen, červenec, srpen, září, říjen a prosinec roku 2023 docházelo opakovaně k pozdním úhradám pachtovného; resp. včas uhradil pouze v listopadu a v lednu.

    2)
    povinnost: pachtýř je povinen řádně a včasně hradit jím objednané služby (plyn, dodávka pitné vody, provoz a údržba ČOV, ...)
    skutečnost: ke konci ledna 2024 obec evidovala 10 faktur po splatnosti v celkové výši cca 43.000,- Kč, některé až 100 dní po splatnosti.

    3)
    povinnost: pachtýř je povinen mít sjednané pojištění na veškeré škody způsobené v předmětu pachtu (např. krádež, nedbalost, poškození atd.) a doklad o tomto každoročně předkládat propachtovateli.
    skutečnost: pojištění dosud nesjednal a doklad nedodal.

    ! Pachtýř byl OPAKOVANĚ na uvedené skutečnosti upozorňován (osobně, e-mailem, datovou schránkou). Nezjednal nápravu, pouze sliby.

    4)
    povinnost: pachtýř se zavázal provádět pravidelnou kontrolu stavu předmětu pachtu a jeho vybavení ... z hlediska protipožární prevence, hygieny a ochrany životního prostředí a zajišťovat provádění všech potřebných revizí, zejména elektrických a plynových spotřebičů, elektrických rozvodů, spalinových cest. A zároveň je povinen každoročně předkládat tyto revizní zprávy propachtovateli.
    skutečnost: revize neprováděl, zprávy nepředložil.

    5)
    povinnost: pachtýř je povinen s předmětem pachtu a jeho inventářem zacházet jako řádný hospodář ... dbát o jejich dobrý stav a soustavně zabraňovat jeho poškozování. Pokud přesto dojde ... ke škodám na majetku, je povinen škody nahradit.
    skutečnost: proražené dveře mezi velkým sálem a šatnou, vyražené zárubně mezi malým sálem a restaurací, chybějící zámek dveří mezi malým sálem a šatnou, či prasklé dveře mezi salónkem a pódiem. Jen známé škody v hodnotě téměř 27.000,- Kč, které doposud nebyly nahrazeny.

    6)
    povinnost: pachtýř je povinen s předmětem pachtu a jeho inventářem zacházet jako řádný hospodář.
    skutečnost: hrubé porušení povinnosti řádně provozovat předmět pachtu, když dne 13. prosince 2023 v důsledku dlouhodobého neplacení záloh za elektřinu byla dodavatelem elektřiny budova odpojena od elektřiny! V důsledku tohoto hrubého porušení povinností pachtýře došlo výpadku činnosti kotlů ústředního vytápění a ztrátě zdroje tepla pro vytápění budovy!

    Tohle byla poslední kapka, kdy pomyslný pohár přetekl a bylo povinností zastupitelstva obce, aby s péčí řádného hospodáře rozhodlo o ukončení Pachtovní smlouvy.

    Věřte, že rozhodnutí ukončit smlouvu nebylo jednoduché. I našim zájmem je, aby hospoda fungovala a občané se měli kde setkávat. Ovšem ne za tuto cenu.

    Forma ukončení smlouvy je dohodou. Se společností Bunny Transport s.r.o. jsme se dohodli na ukončení Pachtovní smlouvy a řádném předání ke dni 29. února 2024. Při všem zlém se snažíme jednat férově a součástí dohody je ustanovení: předá-li pachtýř předmět pachtu řádně dle pachtovní smlouvy a dohody a uhradí veškeré závazky vůči obci včetně náhrady vzniklých škod, odpustíme mu část smluvních pokut. Nepředá-li řádně či neuhradí - zaplatí vše.

    OTÁZKY A ODPOVĚDI:

    Kdy se hospoda zavře?
    K jakému datu se provozovatel rozhodne ukončit provoz restaurace, to bohužel nevíme.


    Proč výpověď až nyní, když k porušování smlouvy docházelo dlouhodobě?
    Naším veřejným zájmem je zajistit prostor pro setkávání občanů obce Závišice, obecních a školních aktivit, spolků zde činných a tak dále, s možností občerstvení a stravování. Vyzývali jsme provozovatele k nápravě a doufali, že k nápravě dojde. Také bylo třeba zvážit, kdy už jsou prohřešky tak závažné, že nad veřejným zájmem převažují. Ukončit smlouvu a zavřít hospodu bez rozmyslu ze dne na den lze. Co pak dále.. to je také pořádně promyslet.
    A v neposlední řadě bylo nutno zajistit nasmlouvané akce, např. školní besídka, plesy, setkání seniorů, činnost klubu důchodců, výroční schůze, atp.


    Co bude s hospodou dále?
    Máme jasnou vizi! Cílem je:
    • obnovení provozu restaurace U Kremlů nejpozději do konce března 2024
    • stabilní provoz restaurace
    • kvalitní zázemí a služby pro občany
    • provoz s péče řádného hospodáře
    Velmi brzy se dozvíte nezbytné informace.


    Měli jste rezervovaný termín soukromé akce?
    Provozovatel restaurace telefonicky kontaktoval všechny zákazníky a s ním nasmlouvané akce a rezervace zrušil.
    Tato skutečnost nás velice mrzí. Rádi bychom Vám nabídli zajištění Vaší akce v našich prostorech a v původním termínu.

    Jsme schopni Vaši akci plně zajistit v očekávané kvalitě a budeme rádi, pokud nám vložíte Vaši důvěru. V případě zájmu nás, prosím, kontaktujte na telefon: 773 012 152 (PO-PÁ 7-17h)

    Stav rezervace (zda-li Vaše akce byla či nebyla zrušena) si můžete ověřit v rezervačním systému na stránkách: https://www.zavisice.cz/rezervace/web/month.php?area=2&room=2 (zde vyberte požadovaný prostor - velký sál/malý sál/salónek)
    Pokud jste nalezli nesoulad v rezervaci, rovněž nás kontaktujte na telefon: 773 012 152 (PO-PÁ 7-17h)


    Máte-li další otázky, kontaktujte nás:
    email: starosta@zavisice.cz
    telefon: 773 012 152 (PO-PÁ 7-17h)

    Informace o ukončení smlouvy - Pohostinství U Kremlů

    Starší aktuality obce Závišice

    Zobrazuji 50 posledních příspěvků.




    KONTAKT
    Obecní úřad Závišice
    Závišice 115
    742 21 Kopřivnice
    tel.: +420 556 856 000
    e-mail: obec@zavisice.cz
               starosta@zavisice.cz

    Zobrazit všechny kontakty

    Facebook obec Závišice Instagram obec Závišice

    DOTACE
    Dotace poskytnuté obcí:
    Žádost o poskytnutí dotace na stavbu domovní čistírny odpadních vod (ČOV):
    Pravidla pro poskytování finančního příspěvku na Domovní ČOV (pdf) - platná od 1.1.2024

    Žádost o poskytnutí dotace (docx)


    Dotace, které čerpá obec:
    Dotace - Běžecké dráhy č. 117D815006825
    Dotace - Běžecké dráhy č. 117D815006825
    Projekt "Běžecké dráhy" byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

    Cyklostezka Závišice
    Naše obec čerpá finanční příspěvek v rámci projektu "Cyklostezka Závišice" (Reg. číslo: CZ.06.4.59/0.0/0.0/16_038/0007762), který je spolufinancován z EU, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). V rámci projektu dojde k vybudování a rekonstrukci cyklostezky skrze obec Závišice, přičemž spojí katastry obce Rybí a města Kopřivnice. Výstupem projektu tak souvislá značená cyklotrasa v celkové délce 3539 m.

    Obec Závišice - Moravskoslezský kraj
    Prohlášení o přístupnosti
    www.ZAVISICE.cz © 2024

    Česky | English | Deutsch