Obec ZÁVIŠICE | Moravskoslezský kraj | Dnes je úterý 22. října 2024, svátek slaví Sabina

Obec Závišice  Obec  Závišice

    Aktuality ObÚ Závišice    
Aktuality ObÚ:
  • Hlášení místního rozhlasu z 09.10.2024                        
  • Pomoc domácnostem
  • Žehnání varhan 27.10.
  • Strašidelný halloweenský večer 27.10.
  • Lampionový průvod 25.10.
  • Předání nového hasičského vozidla 12.10.
  • Výsadba stromů 20.10.
  • Pozvání na seminář pro vlastníky lesů
  • Zobrazit starší aktuality


  • Informace o ukončení smlouvy - Pohostinství U Kremlů

    (zpráva ze dne 13.02.2024)

    Zastupitelstvo obce schválilo na svém 12. zasedání Dohodu o ukončení Pachtovní smlouvy se společností Bunny Transport s.r.o. (provozovatel Pohostinství U Kremlů) ke dni 29. února 2024.


    Aby se předešlo spekulacím, uvádíme stručně v bodech hlavní a závažné důvody, které nás k tomuto rozhodnutí vedly. Níže také odpovídáme na některé otázky, např. pokud jste měli nasmlouvaný termín soukromé akce.

    Dle pachtovní smlouvy:

    1)
    povinnost: pachtýř se zavázal platit pachtovné, a to vždy do 15. dne příslušného měsíce.
    skutečnost: za měsíc červen, červenec, srpen, září, říjen a prosinec roku 2023 docházelo opakovaně k pozdním úhradám pachtovného; resp. včas uhradil pouze v listopadu a v lednu.

    2)
    povinnost: pachtýř je povinen řádně a včasně hradit jím objednané služby (plyn, dodávka pitné vody, provoz a údržba ČOV, ...)
    skutečnost: ke konci ledna 2024 obec evidovala 10 faktur po splatnosti v celkové výši cca 43.000,- Kč, některé až 100 dní po splatnosti.

    3)
    povinnost: pachtýř je povinen mít sjednané pojištění na veškeré škody způsobené v předmětu pachtu (např. krádež, nedbalost, poškození atd.) a doklad o tomto každoročně předkládat propachtovateli.
    skutečnost: pojištění dosud nesjednal a doklad nedodal.

    ! Pachtýř byl OPAKOVANĚ na uvedené skutečnosti upozorňován (osobně, e-mailem, datovou schránkou). Nezjednal nápravu, pouze sliby.

    4)
    povinnost: pachtýř se zavázal provádět pravidelnou kontrolu stavu předmětu pachtu a jeho vybavení ... z hlediska protipožární prevence, hygieny a ochrany životního prostředí a zajišťovat provádění všech potřebných revizí, zejména elektrických a plynových spotřebičů, elektrických rozvodů, spalinových cest. A zároveň je povinen každoročně předkládat tyto revizní zprávy propachtovateli.
    skutečnost: revize neprováděl, zprávy nepředložil.

    5)
    povinnost: pachtýř je povinen s předmětem pachtu a jeho inventářem zacházet jako řádný hospodář ... dbát o jejich dobrý stav a soustavně zabraňovat jeho poškozování. Pokud přesto dojde ... ke škodám na majetku, je povinen škody nahradit.
    skutečnost: proražené dveře mezi velkým sálem a šatnou, vyražené zárubně mezi malým sálem a restaurací, chybějící zámek dveří mezi malým sálem a šatnou, či prasklé dveře mezi salónkem a pódiem. Jen známé škody v hodnotě téměř 27.000,- Kč, které doposud nebyly nahrazeny.

    6)
    povinnost: pachtýř je povinen s předmětem pachtu a jeho inventářem zacházet jako řádný hospodář.
    skutečnost: hrubé porušení povinnosti řádně provozovat předmět pachtu, když dne 13. prosince 2023 v důsledku dlouhodobého neplacení záloh za elektřinu byla dodavatelem elektřiny budova odpojena od elektřiny! V důsledku tohoto hrubého porušení povinností pachtýře došlo výpadku činnosti kotlů ústředního vytápění a ztrátě zdroje tepla pro vytápění budovy!

    Tohle byla poslední kapka, kdy pomyslný pohár přetekl a bylo povinností zastupitelstva obce, aby s péčí řádného hospodáře rozhodlo o ukončení Pachtovní smlouvy.

    Věřte, že rozhodnutí ukončit smlouvu nebylo jednoduché. I našim zájmem je, aby hospoda fungovala a občané se měli kde setkávat. Ovšem ne za tuto cenu.

    Forma ukončení smlouvy je dohodou. Se společností Bunny Transport s.r.o. jsme se dohodli na ukončení Pachtovní smlouvy a řádném předání ke dni 29. února 2024. Při všem zlém se snažíme jednat férově a součástí dohody je ustanovení: předá-li pachtýř předmět pachtu řádně dle pachtovní smlouvy a dohody a uhradí veškeré závazky vůči obci včetně náhrady vzniklých škod, odpustíme mu část smluvních pokut. Nepředá-li řádně či neuhradí - zaplatí vše.

    OTÁZKY A ODPOVĚDI:

    Kdy se hospoda zavře?
    K jakému datu se provozovatel rozhodne ukončit provoz restaurace, to bohužel nevíme.


    Proč výpověď až nyní, když k porušování smlouvy docházelo dlouhodobě?
    Naším veřejným zájmem je zajistit prostor pro setkávání občanů obce Závišice, obecních a školních aktivit, spolků zde činných a tak dále, s možností občerstvení a stravování. Vyzývali jsme provozovatele k nápravě a doufali, že k nápravě dojde. Také bylo třeba zvážit, kdy už jsou prohřešky tak závažné, že nad veřejným zájmem převažují. Ukončit smlouvu a zavřít hospodu bez rozmyslu ze dne na den lze. Co pak dále.. to je také pořádně promyslet.
    A v neposlední řadě bylo nutno zajistit nasmlouvané akce, např. školní besídka, plesy, setkání seniorů, činnost klubu důchodců, výroční schůze, atp.


    Co bude s hospodou dále?
    Máme jasnou vizi! Cílem je:
    • obnovení provozu restaurace U Kremlů nejpozději do konce března 2024
    • stabilní provoz restaurace
    • kvalitní zázemí a služby pro občany
    • provoz s péče řádného hospodáře
    Velmi brzy se dozvíte nezbytné informace.


    Měli jste rezervovaný termín soukromé akce?
    Provozovatel restaurace telefonicky kontaktoval všechny zákazníky a s ním nasmlouvané akce a rezervace zrušil.
    Tato skutečnost nás velice mrzí. Rádi bychom Vám nabídli zajištění Vaší akce v našich prostorech a v původním termínu.

    Jsme schopni Vaši akci plně zajistit v očekávané kvalitě a budeme rádi, pokud nám vložíte Vaši důvěru. V případě zájmu nás, prosím, kontaktujte na telefon: 773 012 152 (PO-PÁ 7-17h)

    Stav rezervace (zda-li Vaše akce byla či nebyla zrušena) si můžete ověřit v rezervačním systému na stránkách: https://www.zavisice.cz/rezervace/web/month.php?area=2&room=2 (zde vyberte požadovaný prostor - velký sál/malý sál/salónek)
    Pokud jste nalezli nesoulad v rezervaci, rovněž nás kontaktujte na telefon: 773 012 152 (PO-PÁ 7-17h)


    Máte-li další otázky, kontaktujte nás:
    email: starosta@zavisice.cz
    telefon: 773 012 152 (PO-PÁ 7-17h)

    Informace o ukončení smlouvy - Pohostinství U Kremlů

    Starší aktuality obce Závišice

    Zobrazuji 50 posledních příspěvků.




    KONTAKT
    Obecní úřad Závišice
    Závišice 115
    742 21 Kopřivnice
    tel.: +420 556 856 000
    e-mail: obec@zavisice.cz
               starosta@zavisice.cz

    Zobrazit všechny kontakty

    Facebook obec Závišice Instagram obec Závišice

    DOTACE
    Dotace poskytnuté obcí:
    Žádost o poskytnutí dotace na stavbu domovní čistírny odpadních vod (ČOV):
    Pravidla pro poskytování finančního příspěvku na Domovní ČOV (pdf) - platná od 1.1.2024

    Žádost o poskytnutí dotace (docx)


    Dotace, které čerpá obec:
    Pořízení DA pro JSDH Závišice
    PROJEKT Pořízení DA pro JSDH Závišice je spolufinancován Evropskou unií. Hlavním cílem projektu je pořízení dopravního automobilu pro výkon činnosti jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí kategorie JPO II, III a V.

    Dotace - Běžecké dráhy č. 117D815006825
    Dotace - Běžecké dráhy č. 117D815006825
    Projekt "Běžecké dráhy" byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

    Cyklostezka Závišice
    Naše obec čerpá finanční příspěvek v rámci projektu "Cyklostezka Závišice" (Reg. číslo: CZ.06.4.59/0.0/0.0/16_038/0007762), který je spolufinancován z EU, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). V rámci projektu dojde k vybudování a rekonstrukci cyklostezky skrze obec Závišice, přičemž spojí katastry obce Rybí a města Kopřivnice. Výstupem projektu tak souvislá značená cyklotrasa v celkové délce 3539 m.

    Obec Závišice - Moravskoslezský kraj
    Prohlášení o přístupnosti
    www.ZAVISICE.cz © 2024

    Česky | English | Deutsch